• Naslovnica
  • Blog
  • 10 razloga zašto je sirova prehrana najbolji izbor za vašeg ljubimca.

10 razloga zašto je sirova prehrana najbolji izbor za vašeg ljubimca.

U ovom članku ćemo objasniti 10 najvažnijih razloga zašto je sirova prehrana najbolji izbor za vašeg ljubimca.

Post time
Time to read 2 minute
10 razloga zašto je sirova prehrana najbolji izbor za vašeg ljubimca.

Sirova prehrana je sigurno najbolji izbor za vašeg ljubimca. 

  1. Zdravlje

Psi koji se hrane sirovom hranom izuzetno rijetko imaju probleme koji su kod većine današnjih pasa izuzetno česti kao što su npr. problemi s upalama analnih vrećica, gastritis, proljev, alergije itd. Posjeti veterinaru najčešće se svode na odlazak na cijepljenje.
2. Dugovječnost

Psi koji se hrane sirovom i potpuno prirodnom hranom dugovječniji su i zdraviji jer prehrana uvelike utječe na kvalitetu života. A svakom vlasniku psa sigurno je u interesu da njegov dlakavac što duže ostane uz njega. Genetika je nešto na što ne možemo utjecati, ali na životni stil s posebnim naglaskom na prehranu – možemo!
3. Kad psa hranite sirovom hranom znate točno što vaš pas jede.

Sve namirnice koje se koriste u pripremi sirovog obroka dobro su vam poznate. Nema čudnih kemijskih tvari za koje niste baš sigurni što su, a kad ih googlate jasno vam je zašto ih koriste npr. u tekstilnoj industriji, ali ne i kako su se i zašto našli u hrani vašeg psa. Također nema sastojaka koji ne zvuče nimalo 'apetitlih' kao što su npr. prerađevine životinjskog podrijetla. Da li ste se ikada upitali što to znači?
4. Psi jako rado jedu sirovu hranu.

Osim što je sirova prehrana najbolji oblik prehrane za pse, dodatno je oduševljavajuće što je psi obožavaju, obožavaju njezin okus i miris. U sirove obroke nema potrebe dodavati pojačivače okusa i mirisa kako bi psi tu hranu jeli s velikim zadovoljstvom. I najveći izbirljivci pokleknu pred zdjelicom punom sirovog slasnog mesa!
5. Sirova hrana je izuzetno dobro probavljiva. 

Vlasnici ovu činjenicu primijete gotovo trenutno kada psa počnu hraniti sirovom hranom. Zbog izuzetne probavljivosti sirove hrane, stolica psa je vrlo mala i kompaktan (točno onakva kakva i treba biti kod mesoždera).
6. Sjajna, bujna dlaka bez neugodnog mirisa. 

Druga razlika koju vlasnici primijete nakon prelaska njihovog ljubimca na sirovo je sjajno krzno bez onog 'specifičnog psećeg mirisa' i masnog osjećaja na dlanovima nakon maženja psa.
7. Zdravlje zubi.

Psi koji jedu sirovu hranu, posebno ako povremeno jedu sirove kosti (primjerene svojoj veličini) imaju zdravo zubalo. Sirova hrana se ne lijepi po zubima i desnima, ne stvarajući tako medij za razvoj bakterija, plaka i kamenca.
8. Pravilan razvoj.

Štenad odgojena na sirovoj hrani prepoznatljivo su snažnog i otpornog organizma, kostura i zubala.
9. Prevencija torzije želuca. 

Sirova hrana u želucu ne bubri, ne mijenja svoj volumen, ne širi stjenku želuca. Volumenom ostaje ista kakva je bila u zdjelici, vrlo se brzo probavlja i napušta želudac u roku od oko 4h. Nakon sirove hrane psi nemaju potrebu piti veliku količinu vode kao što je to slučaj nakon suhe hrane.
10. Sirova hrana potpuno je prirodna.

Pravilno sastavljen sirovi obrok sadrži različite namirnice kombinirane u pravilnim omjerima kako bi se postigao cjeloviti obrok kojem nema potrebe dodavati nikakve sintetske vitamine i minerale. Jako je važno birati kvalitetne namirnice i poštivati omjer kako bi se pripremio cjeloviti obrok.
Petra Galetić, dr.vet.med
 Pogledajte naš web shop i odaberite kvalitetne sirove proizvode za vašeg ljubimca.