• Naslovnica
  • Blog
  • Kako barf obrok učiniti još zanimljivijim svom ljubimcu?

Kako barf obrok učiniti još zanimljivijim svom ljubimcu?

Von BARF svježoj hrani u principu nije potrebno ništa dodavati, no nema baš nikakve prepreke da svom psu uvedete malo zdrave raznolikosti u obroke jer mnogo je različitih namirnica koje možete ponuditi svom psu.

Post time
Time to read 2 minute
Kako barf obrok učiniti još zanimljivijim svom ljubimcu?

Uz naše obroke Von BARF Starter i Classic te povremeno davanje Von BARF Adriatica i nekog od proizvoda iz Von BARF Premium Selection linije svom psu ste osigurali kvalitetnu hranu. Von BARF svježoj hrani u principu nije potrebno ništa dodavati, no nema baš nikakve prepreke da svom psu uvedete malo zdrave raznolikosti u obroke jer mnogo je različitih namirnica koje možete ponuditi svom psu.

Povrće i voće uz BARF

Psi iz sirovog mesa dobivaju većinu vitamina i minerala ali i povrće je važan izvor sirovih vlakana, vitamina i minerala koji su izuzetno bitni za optimalno zdravlje organizma. Povrće možete dati sirovo, ali još je bolje da ga malo prokuhate i nasjeckate ili napravite pire koji će onda pas moći bolje iskoristiti. Odlična kombinacija će zasigurno biti i različito voće: 

  • Bobičasto voće
  • Banane
  • Jabuke
  • Lubenica

Vaš pas će sam za sebe najbolje odlučiti što mu najviše odgovara. I druge biljke sadrže polifenole, ali ih najviše ima u voću i to ponajviše u bobičastom voću, jabukama i kruškama. Polifenoli su važna hrana za dobre bakterije u crijevima. Bakterije kao nusprodukt probave polifenola proizvode niže masne kiseline, koje štite stanice od raka.

Fermentirani mliječni proizvodi

 Mliječni proizvodi u kombinaciji s barf-om učinit će dnevno hranjenje zanimljivijim za ljubimca: 

  • Svježi sir
  • Kefir
  • Jogurt

Fermentirani mliječni proizvodi izvor su kalcija i bjelančevina. Većina pasa jako voli mliječne proizvode i doživljavaju ih kao vrhunsku poslasticu, nagradu. Fermentirani mliječni proizvodi imaju manje laktoze nego mlijeko, ali svejedno pripazite kako će pas reagirati pri prvoj konzumaciji jer neki psi ne mogu probaviti laktozu.
 
Jaja

 Sirova jaja zajedno s ljuskom odlična su, vrlo povoljna, hranjiva i ujedno najkompletnija namirnica koju možete ponuditi svom psu. Bogat su izvor bjelančevina, vitamina i minerala ali pripazite, jaja ne bi trebala biti svakodnevni obrok. Dva do tri jaja tjedno biti će sasvim dovoljna.

Sve namirnice koje smo nabrojili možete dodati uz BARF obrok ili nuditi kao zaseban manji obrok između glavnih obroka. Svakako je bitno biti umjeren, pa ako uvodite dodatan obrok obavezno smanjite količinu glavnih obroka. U sirovi obrok nema potrebe dodavati sintetske vitamine i minerale.  U pravilno sastavljenom sirovom obroku u kojem se pazi na omjere i kvalitetu svake namirnice, sve potrebne hranjive tvari sadržane su u hrani prirodno.