• Naslovnica
  • Blog
  • Koje su još koristi prelaska na barf sirovu hranu za pse?

Koje su još koristi prelaska na barf sirovu hranu za pse?

Prelaskom na hranu za pse koja se bazira na sirovom mesu pozitivno utječemo na probavu našeg ljubimca.

Post time
Time to read 1 minute
Koje su još koristi prelaska na barf sirovu hranu za pse?

Prelaskom na hranu za pse koja se bazira na sirovom mesu pozitivno utječemo na probavu našeg ljubimca. Često znamo čuti zabrinute vlasnike koji govore da njihov pas nakon što ga prebace na von barf ima samo jednu stolicu na dan. I to skromnu, malu i kompaktnu, osjetno slabijeg neugodnog mirisa. To nije razlog za brigu, nego za veselje! 

Probavljivost hrane za pse Jedan od najboljih znakova probavljivosti neke hrane je količina stolice. Sirovo meso je psećem organizmu najlakše probavljiva hrana za pse. Znači da je najbolje može iskoristiti i da njegov organizam od takve vrste prehrane ima najviše koristi. Osim te činjenice, u von barf proizvodima se nalazi i koštana pasta koja dodatno pomaže u formiranju male, čvrste i kompaktne stolice. 

Razlozi za brigu Neformirana stolica više po nekoliko puta dnevno nije normalna pojava. To je znak da pas jede hranu koja kroz njega samo prolazi, a da organizam od toga nema nikakve koristi. U industrijskoj se hrani nalazi preveliki udio neiskoristivih ugljikohidrata za pse koje on ne može probaviti. Posljedica su ogromne i učestale stolice. To je loše za psa jer dobiva hranu s kojom njegov organizam ne zna što bi. I vrlo frustrirajuće za vlasnika koji to sve za svojim psom treba svakodnevno skupljati. 

Benefiti zdrave hrane za pse Barf sirova hrana za pse nudi: 

  • Odličnu probavljivost
  • Iskoristivost hrane
  • Izmet je malen i kompaktan

Psi i njihovi vlasnici muku muče s analnim vrećicama koje se ne prazne prirodnim putem. Analne vrećice normalno se prazne uz pomoć dovoljno kompaktne i formirane stolice koja pri izlasku iz crijeva potiskuje sadržaj iz analnih vrećica. Ako se ne prazne sklonije su upalama, što za posljedicu ima brojne neugodne simptome. Uloga zdrave i pravilne stolice je prazniti analne vrećice, a ne voditi ljubimce veterinaru na pražnjenje. Hrana za pse ima i jedan bitan benefit koji nije direktno vezan uz psa, ali nam je svima zajedno u interesu. To je svakako očuvanje naše planete. Količina nerazgradivih plastičnih vrećica za skupljanje se drastično smanjuje. Dakle, da, normalno je da pas na njemu idealnoj sirovoj hrani, nema velike količine stolice, a time čuvamo našu planetu.