Sirova hrana kod izbirljivaca

Neki psi, kod mačaka je ovo još puno jače izraženo, robovi su navike i ako su cijeli život jeli dehidrat, samo dehidrat smatraju hranom, svaki drugi oblik hrane im je sumnjiv ili ga uopće ne povezuju s hranom.

Post time
Time to read 2 minute
Sirova hrana kod izbirljivaca

Sirova hrana je daleko najkvalitenija hrana koju možete dati svom psu. No što u slučaju kada imamo izbirljive pse koji su naviknuti na dehidriranu hranu? Iako je to prava rijetkost, povremeno nam se jave vlasnici pasa čiji psi odbijaju jesti pa čak i probati sirovu hranu. Srećom takvi psi su prava rijetkost. Jer najčešće psi koji su bili izbirljivi s dehidratom i konzervama sirovu hranu pojedu u sekundi, oblizuju zdjelicu nekoliko minuta i stalno 'žicaju' još. Neki psi, kod mačaka je ovo još puno jače izraženo, robovi su navike i ako su cijeli život jeli dehidrat, samo dehidrat smatraju hranom, svaki drugi oblik hrane im je sumnjiv ili ga uopće ne povezuju s hranom. Pri prelasku na sirovo nekoliko je trikova kako nagovoriti psa da proba novu vrstu hrane. Ali prije svega bitno je da vlasnik bude uvjeren da za psa radi najbolje i nudi mu kvalitetnu hranu. Jer psi jako dobro čitaju naše emocije i ako smo nesigurni i sumnjičavi prema nekoj vrsti hrane, pas će to osjetiti i sam postati sumnjičav.

Trikovi za izbirljivce

Poslužite zdjelicu s hranom i otiđite. Mnogi psi ne vole da ih se promatra dok jedu. I nama ljudima često je neugodno kad nas netko netremice promatra dok trebamo probati ili odraditi nešto novo. Ostavite zdjelicu sa sirovom hranom 10-ak min pred psom kako bi potaknuli znatiželju.
Napunite igračku sirovom hranom. Postoje posebno dizajnirane igračke koje su namijenjene tome da ih se napuni hranom. Takve igračke poticajne su za pseći mozak i povezuju dvije vjerojatno najdraže aktivnosti za psa igru i hranjenje.
Pretvorite sirovu hranu u poslasticu. Upoznati psa sa sirovom hranom na način da sirovu hranu dajete poput poslastice iz ruke, najčešće vrlo dobro funkcionira.
Lagano termički obradite hranu. Sirova hrana ima drugačiji miris, laganim prokuhavanjem ili čak samo prelijevanjem vrućom vodom ili juhom razvijaju se poznatiji mirisi i okusi za pse koji se prvi put susreću sa sirovim.
Odglumite oduševljenje. Odglumite da jedete sirovu hranu za stolom, mljackajte i komentiraj kako je jako fina i zatim ju sa stola spustite psu da i sam proba. Mnogi psi su uvjereni da je sve ono što mi jedemo super ukusno.

Provjerite našu ponudu sirove hrane za pse i odaberite nešto za svog izbirljivca.