Uvijek je pravo vrijeme za prelazak na BARF

Ako ste do sada psa hranili dehidriranom hranom, možda ćete pomisliti da je hraniti sirovom hranom čudno, teško ili komplicirano, ali tome nije tako.

Post time
Time to read 2 minute
Uvijek je pravo vrijeme za prelazak na BARF

Ako ste do sada psa hranili dehidriranom hranom, možda ćete pomisliti da je hraniti sirovom hranom čudno, teško ili komplicirano, ali tome nije tako. 

Starter za lakši prelazak na BARF Za pse koji prelaze na sirovu hranu, bilo da se radi o štenetu ili odraslom psu preporučamo da počnete s 

Von BARF Starterom. Po našem iskustvu, vlasnici pasa najveću nedoumicu imaju oko toga treba li početi sa Von BARF Starterom ili Sensitivom. Na BARF se često upućuje pse koji imaju zdrastvenih problema. Najčešće se radi o psima koji imaju dugotrajnih problema s 

  • gastritisom,
  • alergijama,
  • kroničnim proljevom i sl.

te se stanje unatoč terapiji i različitim isprobanim hranama ne popravlja.

Von BARF Sensitive preporučamo za pse koji imaju u trenutku prelaska vrlo izražene simptome. Npr. ako pas ima gastritis, ali trenutno je u mirnijoj fazi -ne povraća, onda preporučujemo da se krene sa Starterom. Ako pas pokazuje simptome -mučnina, mljackanje, povraćanje tada preporučujemo da se počne sa Sensitivom. Kad se uz hranjenje samo Sensitivom simptomi umire preporučamo da se Sensitive počne miješati s drugim Von BARF proizvodima. Jer Sensitive nije potpuni obrok, ne sadrži mljevene kosti i hrskavicu i ne bi bilo dobro da pas mjesecima ili godinama jede samo taj proizvod. Sensitive sadrži samo zeleni neočišćeni goveđi burag/fileke/tripice i malu količinu povrća. Vlasnicima  koji nemaju iskustav sa sirovom hranom može se učiniti da je proizvod pokvaren, jer očekuju crvenu boju mesa i miris svježeg mljevenog mesa. No Sensitive ima vrlo specifičan miris, a uobičajena boja ovog proizvoda je sivkasto -zelena. Većini pasa Sensitive je prava poslastica. Zato ako se prvi put susrećete sa Von BARF Sensitivom nemojte suditi prema svom nosu. Osim vrste hrane s kojom treba početi hraniti psa pri prelasku na sirovo, druga najčešća nedoumica vlasnika je treba li hranu koju je pas do sada jeo miješati sa sirovom hranom. Ne preporučamo da se sirova hrana i dehidrat miješaju. Pogotovo ne u fazi prilagodbe kad je bitno da pH želuca postane jako kiseo kako bi dobro mogao probavljati sirovo meso i kost. Psi koji jedu dehidriranu hranu imju nešto viši-lužnatiji pH želuca. Kada prođe faza prilagodbe možete hraniti kombinacijom sirove i dehidrirane hrane, ali u odvojenim obrocima. Bilo da je to jedan obrok sirova hrana, a jedan obrok dehidrat, bilo da nekih dana pas jede sirovu, a nekih dana dehidriranu hranu.

Kada krenuti s BARF-om?
I krenite s BARF prehranom čim prije, nemojte oklijevati niti čekati. Vaši će vam ljubimci biti zahvalni. Svakodnevno svjedočimo pričama zadovoljnih vlasnika čiji su se psi preporodili jer im se ili popravilo zdravlje ili je pas konačno počeo jesti. Za prelazak na BARF nikada nije dovoljno rano.