Von BARF Burgeri

Nešto u potpunosti novo u našoj ponudi. Von BARF Burger Selection linija proizvoda.

Post time
Time to read 2 minute
Von BARF Burgeri

Do sad smo naše proizvode pakirali samo u obliku kobasica, a sad smo se odlučili i za burgere jer ste to već dugo tražili. Pa čak i mi, veliki ljubitelji kobasa pakiranja, zaželjeli smo se nekog novog oblika naših proizvoda.

Prve tri vrste mesa koje smo formirali u burgere su: 

  • govedina, 
  • pačetina i 
  • puretina, 

razmišljamo i o nekim novim 'okusima' burgera.

Kada smo krenuli u proizvodnju burgera nismo ni znali njihovu odličnu karakteristiku. Nakon samo 5-10 min na sobnoj temperaturi, dok je proizvod još sasvim zamrznut, lako se može prelomiti na manje komade. Što je odlična vijest za vlasnike malih i minijaturnih vlasnika pasa. Burger izvadite iz zamrzivača i malo pričekate. Odlomite burger u onoliko dijelova koliko vam treba i ostatak vratite u zamrzivač.

U burgere smo stavili sve što jednom psu treba; 

  • odabrane komade mesa, 
  • organe, 
  • mljevenu kost i hrskavicu 
  • malu količinu sezonskog voća i povrća. 

Na vlasnicima je samo da burger na vrijeme izvade iz zamrzivača i posluže svom psu bez razmišljanja treba li u hranu još nešto dodati.

Von BARF Burger Selection Turkey

Puretina je nemasno meso i kao takvo pomaže psima u održavanju zdrave mišićne mase. Bez prekomjerne je masnoće što pridonosi uravnoteženoj težini. Bogata je vitaminima B skupine, posebno niacinom B3 i B6. Oni imaju važnu ulogu u procesima proizvodnje energije, optimalnom funkcioniranju mozga i zdravlju živčanog sustava. Opće je poznato da je puretina lako probavljivo meso, što je čini prikladnom za pse s osjetljivim želucem ili probavnim problemima.

Von BARF Burger Selection Beef

Govedina je izvrstan izvor visokokvalitetnih bjelančevina, ključnih u razvoju mišića, obnovi tkiva i optimalanom rastu organizma. Značajan je izvor željeza, važnog za stvaranje eritrocita (crvenih krvnih stanica koje prenose kisik po tijelu) i sprečavanje te liječenje anemije kod pasa. Goveđe meso također obiluje i cinkom, koji je glavni saveznik snažnog imunološkog sustava, zdrave kože i dlake.

Von BARF Burger Selection Duck

Pačetina je izvrstan alternativni izvor proteina za pse s alergijama ili osjetljivošću na uobičajene vrste mesa poput piletine ili govedine. Bogata je omega masnim kiselinama. Pačje meso sadrži korisne omega-3 i omega-6 masne kiseline,. One su pak važne u očuvanju zdravlja i otpornosti kože ali i srca. Čine dlaku sjajnom, gustom i neodoljivom na dodir. Kao izvor esencijalnih hranjivih tvari, vitamina i minerale poput željeza, selena i cinka, doprinosi općem zdravlju i dobrobiti.

Još jedna prednost burgera u odnosu na naše standardno pakiranje (kobasa). 

Otapa kraće vrijeme jer je jednostavno tanji. Ta njegova karakteristika dobro dođe za nas koji ponekad zaboravimo izvaditi kobasu na vrijeme. Naravno, preporučamo zdjelicu u kojoj se burger otapa prekriti s npr. tanjurićem ili sl. Kako ga ne bi napale neke leteće napasti ili kako pas ne bi predugo patio njušeći nešto prefino, a nedostupno 😊 

I ne, nije prihvatljivo posuditi burger od svog psa i baciti ga na roštilj. Vaš pas neće imati razumijevanja za činjenicu da je ostao bez svog komada slasnog mesa.

Petra Galetić dr. vet. med.
Medicinska savjetnica