Zašto je grain free hrana za pse zapravo prevara?

U grain free hrani žitarice su zamijenjene graškom, krumpirom i slično. To su i dalje namirnice koje sadrže jako puno škroba potpuno nepotrebnog u prehrani pasa.

Post time
Time to read 1 minute
Zašto je grain free hrana za pse zapravo prevara?

S puno ponosa vlasnici pasa naglašavaju da njihovi psi jedu grain free hranu. A što zapravo jedu ti psi? U grain free hrani žitarice su zamijenjene graškom, krumpirom i slično. To su i dalje namirnice koje sadrže jako puno škroba potpuno nepotrebnog u prehrani pasa. 

Hrana koja sadrži puno škroba uzrokuje pretilost pasa i posljedično šećernu bolest. Uzokuje i upalne procese na koži uzrokovane gljivicama jer gljivice se hrane škrobom. I za kraj takva hrana uzrokuje upalne procese u crijevima jer na škrobu buja nepoželjna mikroflora crijeva što za posljedicu ima kroničan proljev i preosjetljivost na hranu.
Dakle vlasnici pogrešno misle da u grain free hrani ima više mesa i drugih namirnica životinjskog podrijetla. U zabludi su da se radi o puno kvalitetnijoj hrani nego što to ona zaista jest. Žitarice nisu zamijenjene kvalitetnim namirnicama životinjskog podrijetla nego namirnicama biljnog podrijetla koje su više manje psu jednako nepotrebne. 

Koji je glavni problem sa grain free hranom? U npr. grašku ima više bjelančevina nego u žitaricama koje se standradno koriste u hrani za pse. Te bjelančevine će se ubrojiti u ukupnu količinu bjelančevina koju sadrži određena hrana i hrana će zbog većeg postotka bjelančevina vlasnicima djelovati kvalitetnije. No te biljne bjelančevine psu su neiskoristive. A osim što ih pas ne može iskoristiti usto ne sadrže ni aminokiselinu taurin koja je jako bitna za zdravlje srca. Upravo je zbog nedostatka taurina grain free hrana u jednom istraživanju povezana s pojavom dilatativne kardiomiopatije kod pasa.
I samo nemojte pogrešno zaključiti i misliti da je onda bolja opcija psa hraniti hranom koja sadrži žitarice! Znate li gdje ima puno taurina? U sirovom crvenom mesu. Koje je glavni sastojak Von BARF proizvoda. U mesu koje je prošlo proces obrade da bi se proizveo dehidrat taurin je također uništen. Nadamo se da smo vam uspjeli objasniti koliko je važno dobro razumjeti sastav hrane za pse i odabrati ono što je za psa kao mesoždera najbolje, a to je svakako prehrana bazirana na sirovom mesu.