Von BARF Professional 1kg

5,99
5.99 €/kg
Von BARF Professional je potpuni obrok kojem ne treba ništa dodavati. Namijenjen je za prehranu odraslih pasa i pasa u razvoju. Bogat je izvor bjelančevina i esencijalnih aminokiselina, enzima, vitamina i minerala, koji su sačuvani u prirodnom obliku.

Koja je razlika u sastavu između VB Classica i VB Professionala? 
Von BARF Professional ima nešto veći postotak neočišćenoga, zelenog buraga (fileka) i vezivnoga-hrskavičnog tkiva, dok Von BARF Classic sadrži nešto veći udio nemasnoga mišićnog mesa.

Moguća dostava samo na području Zagreba i Zagrebačke županije.

Imate li pitanja o proizvodu? Kontaktirajte nas
Meso

Goveđe meso
nabavlja se od najkvalitetnijih hrvatskih dobavljača mesa. Meso prolazi veterinarsku inspekciju i kategorije je prihvatljive za ljudsku prehranu. Svježe se obrađuje i pakira u poliamidne ovitke te odmah nakon toga smrzava na -18 °C.

Sezonsko voće i povrće (zeleno lisnato povrće, mrkva, jabuka) kao izvor vitamina i minerala, fitonutrienata koji u organizmu imaju važnu antioksidativnu ulogu te sirovih vlakana čija uloga je mehanička – potiču peristaltiku crijeva i podržavaju rast dobre mikroflore u crijevima (prebiotička svojstva).

Kosti

Kost
je optimalan izvor minerala za pse. Kada je kost izvor minerala, nema straha od nepovoljnog omjera kalcija i fosfora jer će organizam svaki mineral uzeti u količini koja mu je potrebna, a višak minerala ostat će neprobavljen te biti izbačen iz organizma.Kosti su u prehrani pasa, osim kao izvor minerala, bitne kako bi se postigla optimalna konzistencija stolice, kako bi se analne vrećice prirodno praznile.

Mljevena hrskavica bogat je prirodni izvor tvari bitnih za zdravlje zglobova (glukozamin, hondroitin).

Glukozamin je proteoglikan (glukoza + aminokiselina glutamin) koji se u visokoj koncentraciji nalazi u vezivnom tkivu. Potreban je za sintezu većih molekula koje održavaju zglobove zdravima, tj. dobro podmazanima i pokretljivima. Važan je u terapiji i prevenciji ozljeda zglobova, osteoartritisa i drugih degenerativnih promjena na zglobovima.

Hondroitin
je složeni ugljikohidrat koji nalazimo u vezivnom tkivu životinja i ljudi. Osigurava zdravlje hrskavice vežući na sebe molekule vode (stvaranje sinovijske tekućine koja hrani i podmazuje zglobnu hrskavicu i ligamente), blokirajući enzime koji oštećuju hrskavicu i potičući aktivnost hondrocita (stanica hrskavice) na sintezu kolagena i proteoglikana.

Goveđa jetra
bogat izvor vitamina A, esencijalnih masnih kiselina, folne kiseline, vitamina B kompleksa, posebno vitamina B 12, željeza.Važno je naglasiti da jetra filtrira toksine, ali ih ne skladišti. Mišićno tkivo redovito sadrži veće količine toksina nego jetra.

Goveđi burag
(jedan od predželudaca goveda; tripice, fileki) bogat je izvor enzima, minerala (kalcija i fosfora), vitamina (kolina) i masnih kiselina (linolne i linolenske), sadrži i Lactobacillus acidophilus –probiotik. Burag je i bogat izvor klorofila, zelenoga biljnog pigmenta za koji je utvrđeno da ubrzava procese detoksikacije organizma, djeluje antimikrobno, jača imunološki sustav, utječe na kontrolu i uništavanje malignih stanica te ima sposobnost vezanja teških metala. Pozitivno utječe na zarašćivanje rana, kako onih na površini kože tako i na sluznicama (utvrđen je pozitivan učinak na zarašćivanje čireva na sluznici želudca).

Bez žitarica i škroba
Bez konzenvarsa
Bez konzervansa, umjetnih boja, pojačivača okusa, pesticida i drugih aditiva uobičajenih u većini ostale hrane za pse.

  • Veličina obroka ovisi o tjelesnoj masi, aktivnosti i dobi psa. Za odrasle psa to je najčešće oko 2% tjelesne težine. Preporučeni dnevni obrok za štene je 3% očekivane tjelesne težine u odrasloj dobi.
  • Odrasle, zdrave pse preporučuje se hraniti jednom dnevno. Ako je pas naučen jesti 2–3 obroka dnevno, može se nastaviti i u tom ritmu.
  • Više puta dnevno obično se hrani štenad, kuje u visokoj fazi graviditeta i laktaciji te pse sa zdravstvenim problemima.
  • Preporučuje se psa izvagati prije početka hranjenja BARF-om i 2 do 3 tjedna poslije. Ovisno o tome što se htjelo postići (zadržavanje tjelesne mase, gubitak kilograma, povećanje mase) prilagoditi veličinu obroka.

SASTOJCI:

  • goveđe meso 35%
  • goveđi burag 30%
  • mljevena goveđa kost i hrskavično tkivo 20%
  • voće i povrće 10%
  • goveđa jetra 5%

PROSJEČNE HRANJIVE VRIJEDNOSTI 100 G PROIZVODA

  • energija  753 kJ /180 kcal
  • bjelančevine 14,8 g
  • masti 12,9 g
  • sirova vlakna  1,1 g
  • pepeo 5 g
  • vlaga 66 g
Zatvori
Meso

Goveđe meso
nabavlja se od najkvalitetnijih hrvatskih dobavljača mesa. Meso prolazi veterinarsku inspekciju i kategorije je prihvatljive za ljudsku prehranu. Svježe se obrađuje i pakira u poliamidne ovitke te odmah nakon toga smrzava na -18 °C.

Sezonsko voće i povrće (zeleno lisnato povrće, mrkva, jabuka) kao izvor vitamina i minerala, fitonutrienata koji u organizmu imaju važnu antioksidativnu ulogu te sirovih vlakana čija uloga je mehanička – potiču peristaltiku crijeva i podržavaju rast dobre mikroflore u crijevima (prebiotička svojstva).

Kosti

Kost
je optimalan izvor minerala za pse. Kada je kost izvor minerala, nema straha od nepovoljnog omjera kalcija i fosfora jer će organizam svaki mineral uzeti u količini koja mu je potrebna, a višak minerala ostat će neprobavljen te biti izbačen iz organizma.Kosti su u prehrani pasa, osim kao izvor minerala, bitne kako bi se postigla optimalna konzistencija stolice, kako bi se analne vrećice prirodno praznile.

Mljevena hrskavica bogat je prirodni izvor tvari bitnih za zdravlje zglobova (glukozamin, hondroitin).

Glukozamin je proteoglikan (glukoza + aminokiselina glutamin) koji se u visokoj koncentraciji nalazi u vezivnom tkivu. Potreban je za sintezu većih molekula koje održavaju zglobove zdravima, tj. dobro podmazanima i pokretljivima. Važan je u terapiji i prevenciji ozljeda zglobova, osteoartritisa i drugih degenerativnih promjena na zglobovima.

Hondroitin
je složeni ugljikohidrat koji nalazimo u vezivnom tkivu životinja i ljudi. Osigurava zdravlje hrskavice vežući na sebe molekule vode (stvaranje sinovijske tekućine koja hrani i podmazuje zglobnu hrskavicu i ligamente), blokirajući enzime koji oštećuju hrskavicu i potičući aktivnost hondrocita (stanica hrskavice) na sintezu kolagena i proteoglikana.

Goveđa jetra
bogat izvor vitamina A, esencijalnih masnih kiselina, folne kiseline, vitamina B kompleksa, posebno vitamina B 12, željeza.Važno je naglasiti da jetra filtrira toksine, ali ih ne skladišti. Mišićno tkivo redovito sadrži veće količine toksina nego jetra.

Goveđi burag
(jedan od predželudaca goveda; tripice, fileki) bogat je izvor enzima, minerala (kalcija i fosfora), vitamina (kolina) i masnih kiselina (linolne i linolenske), sadrži i Lactobacillus acidophilus –probiotik. Burag je i bogat izvor klorofila, zelenoga biljnog pigmenta za koji je utvrđeno da ubrzava procese detoksikacije organizma, djeluje antimikrobno, jača imunološki sustav, utječe na kontrolu i uništavanje malignih stanica te ima sposobnost vezanja teških metala. Pozitivno utječe na zarašćivanje rana, kako onih na površini kože tako i na sluznicama (utvrđen je pozitivan učinak na zarašćivanje čireva na sluznici želudca).

Bez žitarica i škroba
Bez konzenvarsa
Bez konzervansa, umjetnih boja, pojačivača okusa, pesticida i drugih aditiva uobičajenih u većini ostale hrane za pse.

Zatvori
  • Veličina obroka ovisi o tjelesnoj masi, aktivnosti i dobi psa. Za odrasle psa to je najčešće oko 2% tjelesne težine. Preporučeni dnevni obrok za štene je 3% očekivane tjelesne težine u odrasloj dobi.
  • Odrasle, zdrave pse preporučuje se hraniti jednom dnevno. Ako je pas naučen jesti 2–3 obroka dnevno, može se nastaviti i u tom ritmu.
  • Više puta dnevno obično se hrani štenad, kuje u visokoj fazi graviditeta i laktaciji te pse sa zdravstvenim problemima.
  • Preporučuje se psa izvagati prije početka hranjenja BARF-om i 2 do 3 tjedna poslije. Ovisno o tome što se htjelo postići (zadržavanje tjelesne mase, gubitak kilograma, povećanje mase) prilagoditi veličinu obroka.

Zatvori

SASTOJCI:

  • goveđe meso 35%
  • goveđi burag 30%
  • mljevena goveđa kost i hrskavično tkivo 20%
  • voće i povrće 10%
  • goveđa jetra 5%

PROSJEČNE HRANJIVE VRIJEDNOSTI 100 G PROIZVODA

  • energija  753 kJ /180 kcal
  • bjelančevine 14,8 g
  • masti 12,9 g
  • sirova vlakna  1,1 g
  • pepeo 5 g
  • vlaga 66 g