Von BARF Starter

19,99
8.00 €/kg
Von BARF Starter dolazi u pakiranju od 2,5kg u dvije varijacije, kobasice u pakiranju mogu biti od 125 ili 250g.

Ovaj proizvod osmišljen je kako bi se BARF »početnici« prilagodili na sirovu hranu. Hrana je namijenjena psima svih dobi i pasmina u prvim tjednima (2–4 tjedna) prelaska na BARF prehranu.

Moguća dostava samo na području Zagreba i Zagrebačke županije.

Imate li pitanja o proizvodu? Kontaktirajte nas
Goveđe meso nabavlja se od najkvalitetnijih hrvatskih dobavljača mesa. Meso prolazi veterinarsku inspekciju i kategorije je prihvatljive za ljudsku prehranu. Svježe se obrađuje i pakira u poliamidne ovitke te odmah nakon toga smrzava na -18 °C.

Goveđe srce bogat je izvor koenzima Q10 koji je snažan antioksidans –čuva stanice od propadanja. Iznimno je važan za očuvanje stanica krvožilnog sustava, bitan je u prevenciji bolesti srca i krvožilnog sustava.Srce je također izvor minerala – selena, cinka i fosfora te esencijalnih aminokiselina. Iako se goveđe srce najčešće svrstava u kategoriju zajedno s goveđim mesom (mišićem), srce je puno bogatije kolagenom i elastinom – vezivnim tvarima bitnim za zdravlje zgobova.

Goveđa jetra bogat izvor vitamina A, esencijalnih masnih kiselina, folne kiseline, vitamina B kompleksa, posebno vitamina B 12, željeza.Važno je naglasiti da jetra filtrira toksine, ali ih ne skladišti. Mišićno tkivo redovito sadrži veće količine toksina nego jetra.

Kost je optimalan izvor minerala za pse. Kada je kost izvor minerala, nema straha od nepovoljnog omjera kalcija i fosfora jer će organizam svaki mineral uzeti u količini koja mu je potrebna, a višak minerala ostat će neprobavljen te biti izbačen iz organizma.Kosti su u prehrani pasa, osim kao izvor minerala, bitne kako bi se postigla optimalna konzistencija stolice, kako bi se analne vrećice prirodno praznile.

Mljevena hrskavica bogat je prirodni izvor tvari bitnih za zdravlje zglobova (glukozamin, hondroitin).
  • Glukozamin je proteoglikan (glukoza + aminokiselina glutamin) koji se u visokoj koncentraciji nalazi u vezivnom tkivu. Potreban je za sintezu većih molekula koje održavaju zglobove zdravima, tj. dobro podmazanima i pokretljivima. Važan je u terapiji i prevenciji ozljeda zglobova, osteoartritisa i drugih degenerativnih promjena na zglobovima.
  • Hondroitin je složeni ugljikohidrat koji nalazimo u vezivnom tkivu životinja i ljudi. Osigurava zdravlje hrskavice vežući na sebe molekule vode (stvaranje sinovijske tekućine koja hrani i podmazuje zglobnu hrskavicu i ligamente), blokirajući enzime koji oštećuju hrskavicu i potičući aktivnost hondrocita (stanica hrskavice) na sintezu kolagena i proteoglikana.

Sezonsko voće i povrće (zeleno lisnato povrće, mrkva, jabuka) kao izvor vitamina i minerala, fitonutrienata koji u organizmu imaju važnu antioksidativnu ulogu te sirovih vlakana čija uloga je mehanička – potiču peristaltiku crijeva i podržavaju rast dobre mikroflore u crijevima (prebiotička svojstva).

Slatka crvena paprika (delikatesna) odličan je izvor vitamina C. Iako psi mogu sintetizirati vitamin C, u stresnim stanjima bitno je da ga unose i hranom.

Bez konzervansa, umjetnih boja, pojačivača okusa, pesticida i drugih aditiva uobičajenih u većini ostale hrane za pse.

Bez žitarica i škroba
  • Veličina obroka ovisi o tjelesnoj masi, aktivnosti i dobi psa. Za odrasle psa to je najčešće oko 2% tjelesne težine. Preporučeni dnevni obrok za štene je 3% očekivane tjelesne težine u odrasloj dobi.
  • Odrasle, zdrave pse preporučuje se hraniti jednom dnevno. Ako je pas naučen jesti 2–3 obroka dnevno, može se nastaviti i u tom ritmu.
  • Više puta dnevno obično se hrani štenad, kuje u visokoj fazi graviditeta i laktaciji te pse sa zdravstvenim problemima.
  • Preporučuje se psa izvagati prije početka hranjenja BARF-om i 2 do 3 tjedna poslije. Ovisno o tome što se htjelo postići (zadržavanje tjelesne mase, gubitak kilograma, povećanje mase) prilagoditi veličinu obroka.

SASTOJCI:

  • goveđe meso 63%
  • mljevena goveđa kost i hrskavično tkivo 15%
  • goveđe srce 10%
  • sezonsko voće i povrće 6%
  • goveđa jetra 5%
  • slatka crvena paprika

PROSJEČNE HRANJIVE VRIJEDNOSTI 100 G PROIZVODA

  • energija 757 kJ /181 kcal
  • bjelančevine 15,8 g
  • masti 11,9 g
  • sirova vlakna 0,8g
  • pepeo 4,1 g
  • vlaga 65,5 g
Zatvori
Goveđe meso nabavlja se od najkvalitetnijih hrvatskih dobavljača mesa. Meso prolazi veterinarsku inspekciju i kategorije je prihvatljive za ljudsku prehranu. Svježe se obrađuje i pakira u poliamidne ovitke te odmah nakon toga smrzava na -18 °C.

Goveđe srce bogat je izvor koenzima Q10 koji je snažan antioksidans –čuva stanice od propadanja. Iznimno je važan za očuvanje stanica krvožilnog sustava, bitan je u prevenciji bolesti srca i krvožilnog sustava.Srce je također izvor minerala – selena, cinka i fosfora te esencijalnih aminokiselina. Iako se goveđe srce najčešće svrstava u kategoriju zajedno s goveđim mesom (mišićem), srce je puno bogatije kolagenom i elastinom – vezivnim tvarima bitnim za zdravlje zgobova.

Goveđa jetra bogat izvor vitamina A, esencijalnih masnih kiselina, folne kiseline, vitamina B kompleksa, posebno vitamina B 12, željeza.Važno je naglasiti da jetra filtrira toksine, ali ih ne skladišti. Mišićno tkivo redovito sadrži veće količine toksina nego jetra.

Kost je optimalan izvor minerala za pse. Kada je kost izvor minerala, nema straha od nepovoljnog omjera kalcija i fosfora jer će organizam svaki mineral uzeti u količini koja mu je potrebna, a višak minerala ostat će neprobavljen te biti izbačen iz organizma.Kosti su u prehrani pasa, osim kao izvor minerala, bitne kako bi se postigla optimalna konzistencija stolice, kako bi se analne vrećice prirodno praznile.

Mljevena hrskavica bogat je prirodni izvor tvari bitnih za zdravlje zglobova (glukozamin, hondroitin).
  • Glukozamin je proteoglikan (glukoza + aminokiselina glutamin) koji se u visokoj koncentraciji nalazi u vezivnom tkivu. Potreban je za sintezu većih molekula koje održavaju zglobove zdravima, tj. dobro podmazanima i pokretljivima. Važan je u terapiji i prevenciji ozljeda zglobova, osteoartritisa i drugih degenerativnih promjena na zglobovima.
  • Hondroitin je složeni ugljikohidrat koji nalazimo u vezivnom tkivu životinja i ljudi. Osigurava zdravlje hrskavice vežući na sebe molekule vode (stvaranje sinovijske tekućine koja hrani i podmazuje zglobnu hrskavicu i ligamente), blokirajući enzime koji oštećuju hrskavicu i potičući aktivnost hondrocita (stanica hrskavice) na sintezu kolagena i proteoglikana.

Sezonsko voće i povrće (zeleno lisnato povrće, mrkva, jabuka) kao izvor vitamina i minerala, fitonutrienata koji u organizmu imaju važnu antioksidativnu ulogu te sirovih vlakana čija uloga je mehanička – potiču peristaltiku crijeva i podržavaju rast dobre mikroflore u crijevima (prebiotička svojstva).

Slatka crvena paprika (delikatesna) odličan je izvor vitamina C. Iako psi mogu sintetizirati vitamin C, u stresnim stanjima bitno je da ga unose i hranom.

Bez konzervansa, umjetnih boja, pojačivača okusa, pesticida i drugih aditiva uobičajenih u većini ostale hrane za pse.

Bez žitarica i škroba
Zatvori
  • Veličina obroka ovisi o tjelesnoj masi, aktivnosti i dobi psa. Za odrasle psa to je najčešće oko 2% tjelesne težine. Preporučeni dnevni obrok za štene je 3% očekivane tjelesne težine u odrasloj dobi.
  • Odrasle, zdrave pse preporučuje se hraniti jednom dnevno. Ako je pas naučen jesti 2–3 obroka dnevno, može se nastaviti i u tom ritmu.
  • Više puta dnevno obično se hrani štenad, kuje u visokoj fazi graviditeta i laktaciji te pse sa zdravstvenim problemima.
  • Preporučuje se psa izvagati prije početka hranjenja BARF-om i 2 do 3 tjedna poslije. Ovisno o tome što se htjelo postići (zadržavanje tjelesne mase, gubitak kilograma, povećanje mase) prilagoditi veličinu obroka.

Zatvori

SASTOJCI:

  • goveđe meso 63%
  • mljevena goveđa kost i hrskavično tkivo 15%
  • goveđe srce 10%
  • sezonsko voće i povrće 6%
  • goveđa jetra 5%
  • slatka crvena paprika

PROSJEČNE HRANJIVE VRIJEDNOSTI 100 G PROIZVODA

  • energija 757 kJ /181 kcal
  • bjelančevine 15,8 g
  • masti 11,9 g
  • sirova vlakna 0,8g
  • pepeo 4,1 g
  • vlaga 65,5 g