Proizvodnja I sastojci

Kao skupina entuzijasta različitih struka, ali sa zajedničkom željom da na hrvatsko i europsko tržište plasiramo kvalitetan proizvod – hranu za pse, okupili smo se u VonBARF-u. U zadnjih nekoliko godina imali smo priliku prikupljati iskustvo u području prehrane pasa te smo vrlo spremni pokrenuli i proizvodnju sirove hrane za kućne ljubimce.

Von BARF hrana hrvatski je proizvod, proizvodni pogon nalazi se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. A samu proizvodnju vodi osoba s 35-ogodišnjim obiteljskim iskustvom u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina.

Higijensko-zdravstvenu ispravnost našeg rada kontinuirano nadzire EUROINSPEKT CROATIA KONTROLA d.o.o., laboratorij Zagreb.

Stoga, kada kupite Von BARF proizvod, možete biti sigurni da ste svojem ljubimcu dali ne samo najkvalitetniju nego i zajamčeno ispravnu i sigurnu hranu.

production-and-ingredients

SASTOJCI –sigurni smo u njihovu kvalitetu i podrijetlo!

Iznimno nam je važno znati podrijetlo svakog sastojka kojim se koristimo u proizvodnji Von BARF hrane kako bismo bili sigurni u vrhunsku kvalitetu naših proizvoda. Trudimo se odabrati najbolje dobavljače za svaku namirnicu kojom se koristimo u proizvodnji jer znamo da je kvaliteta baš svakog sastojka vrlo bitna u stvaranju proizvoda vrhunske kvalitete.

production-and-ingredients

Goveđe meso, kao temeljni sastojak VonBARF hrane,nabavljamo od najkvalitetnijih dobavljača mesa, i to isključivo kvalitete primjerene za prehranu ljudi.

Pazeći na vrhunsku kvalitetu naših proizvoda, i ostali su sastojci koje uz meso stavljamo u naše proizvode, kako bismo stvorili kompletan i balansiran obrok za vašeg psa, visokokvalitetni i kontroliranog podrijetla.

Povrće i voće nabavljamo isključivo od lokalnih dobavljača. Time pomažemo zajednici u kojoj živimo i radimo, osiguravamo opstanak malih proizvođača i tvrtki te smanjujemo ovisnost o velikim korporacijama. Sirovina koju kupujemo kod lokalnih proizvođača najvećim je dijelom organskog podrijetla. Time smanjujemo utjecaj na okoliš – tlo, vodu i zrak. Za proizvodnju i dostavu hrane na taj način smanjujemo potrošnju energije i emisiju štetnih plinova.

Proizvodnja

U proizvodnji proizvoda od mesa ključna je svježina namirnica. Zbog toga u naš pogon gotovo svakodnevno stiže meso od lokalnih dobavljača, strogo poštujući zakonom propisan neprekinuti hladni lanac pri transportu mesa.

Kako bismo bili sigurni u svježinu, kvalitetu i zdravstvenu ispravnost mesa, svaka se pošiljka pri ulasku kontrolira i propisno skladišti.

production-and-ingredients

U sklopu proizvodnog procesa poštujemo apsolutnu sljedivost namirnica u skladu s HACCP standardima. To doslovno znači da za svaku porciju naše hrane (odnosno za svaku proizvodnu seriju – lot) točno možemo odrediti u kojoj je trgovini završila u prodaji, kao i od kojeg dobavljača smo nabavili sirovinu.

Također, koristimo se nizom postupaka kojima jamčimo kvalitetu i svježinu. Pakiranjem proizvoda u poliamidne ovitke čuva se maksimalna svježina i higijenska ispravnost proizvoda . Tako proizvod štitimo od oksidacije i bakterija te mu pomažemo da dulje očuva svježinu.

production-and-ingredients

Odmah nakon pakiranja i označavanja proizvodi se pohranjuju u rashladnu komoru, gdje se brzim smrzavanjem dovode na željenu temperaturu. To je bitno jer se brzim smrzavanjem stvaraju sitni kristali leda koji, za razliku od smrzavanja klasičnom metodom, ne stvaraju velike kristale leda koji uništavaju staničnu membranu te time oštećuju strukturu stanice. Tim je proizvodnim postupkom održana visoka kvaliteta hranjivih sastojaka sadržanih u Von BARF hrani.

production-and-ingredients

Pakiranje proizvoda u poliamidne ovitke i brzo smrzavanje jedini je način očuvanja hrane svježom i prirodnom – bez termičke obrade i dodavanja konzervansa. To VON BARF proizvode čini jedinstvenima u području prehrane vaših ljubimaca. Na našoj hrani nećete naći »E«-sastojke.

Kao zaključak svega navedenoga možemo reći da kada svojem ljubimcu dajeteVON BARF hranu, zapravo mu dajete kvalitetniju i zdraviju hranu od one koju najčešće sami jedete.

  • pripremamo proizvode u skladu s najvišim zdravstvenim i higijenskim standardima
  • pažljivo biramo sastojke – samo je najzdravije i prirodno dovoljno dobro
  • ne koristimo se škrobom ni sojom
  • ne koristimo se žitaricama – vaš je pas mesožder i od žitarica ima više štete nego koristi
  • ne koristimo se konzervansima, pojačivačima okusa, bojama ni bilo kakvim drugim aditivima