BARF za štence

Barf za štence i sve što trebate znati o sirovoj hrani za štence. U vašu obitelj stiglo je štene! Svi ste uzbuđeni jer ne dobiva se novi član obitelji svakoga dana.

Post time
Time to read 3 minute
BARF za štence

Barf za štence i sve što trebate znati o sirovoj hrani za štence. U vašu obitelj stiglo je štene! Svi ste uzbuđeni jer ne dobiva se novi član obitelji svakoga dana. Puno je pitanja u vašoj glavi. Od toga kakav krevetić mu nabaviti, koje igračke su najbolje za razvoj, da li zdjelica da bude plastična ili metalna. Da li je za njegov mali vrat bolja ogrlica ili ormica? Ono što vam mi možemo reći je da je sve to jako važno, ali da je najvažnije od svega s čime ćete ga hraniti. Jer ako je ikada važno da organizam dobiva najzdraviju hranu, onda je to dok se gradi i razvija. E pa zato krenite odmah s BARF-om, hranom koju je psima odabrala priroda. 

Prirodno i sirovo za njih je najbolje. O važnosti zdrave prehrane kod djece već i ptice na granama poprilično puno znaju. Mi smo ovdje da to isto osvjestimo u prehrani štenaca. Sirova hrana je ono što psi trebaju jesti - oduvijek. Štene je malo i slatko i možda vama ne izgleda kao netko tko bi volio i trebao jesti sirovo meso? Varate se, mali mesožder i njegov probavni sustav u potpunosti je spreman. Sirovo meso u psećoj prehrani i nije baš neka novost, jeli su ga tisućama godina. Zašto smo sigurni da želite svoje štene čim prije početi hraniti s Von BARF-om? U vrijeme rast i razvoja psa važno je osigurati najkvalitetniju prehranu kako bi se izgradio čvrst kostur, zdravi i fleksibilni zglobovi, zdravi zubi i mišićna masa. Optimalna količina i kvaliteta svih nutrijenata kao i energetska balansiranost hrane presudni su za razvoj zdravog organizma. Ono što svakako želite izbjeći kod svog štenca je prebrz rast organizma i prekomjernu tjelesnu masu koja je posljedica je pretjeranog unosa energije najčešće iz ugljikohidrata (industrijska hrana ih sadrži od 40% naviše). Kod štenaca je to posebno važno izbjeći jer opterećuje još neformirane kosti i zglobove i ostavlja na njima trajna oštećenja. 

Kako krenuti s Von BARF-om? Kupite jednu kutiju našeg proizvoda pod nazivom 

Starter te potražite doziranje na našoj stanici ili kontaktirajte nas. Ne miješajte naše proizvode sa suhom hranom koju je pas do sada vjerojatno jeo, nego jednostavno prvi idući obrok neka bude BARF. Iako se nekim ljudim možda sirova prehrana čini komplicirana, naša je hrana jednostavna za upotrebu. Navečer izvadite porciju iz zamrzivača, ujutro otvorite ‘kobasicu’ i sadržaj istresete u zdjelicu. Nestanak hrane iz zdjelice mjeri se u sekundama, oblizivanje zdjelice u minutama, a žicanje repeta je neizbježno. Jer počastili ste svog psa zdravim, prirodnim i ukusnim obrokom! 

Von BARF Starter i Classic potpuni su i balansirani obroci te im nije potrebno ništa dodavati. No ukoliko želite, slobodno uz naše proizvode dodajte svom mališanu i ostale zdrave namirnice kao što su: 

  • svježi kravlji sir,
  • sirovo jaje,
  • kefir,
  • razne fine juhe,
  • krišku jabuke,
  • pa i komadić pečenog pilića (naravno otkoštenog) koji je ostao višak nakon vašeg ručka.

I još jedna važna napomena – pazite na doziranje hrane, uračunajte u dnevni unos i sve one poslastice koje pas dobiva tijekom dana. Uživajte u svom novom članu, a mi vam stojimo na raspolaganju za svaku pomoć njegovoj prehrani. Zovite nas, pišite nam mailove ili nam se jednostavno javite u inbox Facebooka ili Instagrama. Mi znamo kako da vaše štene odraste u snažnog, zdravog, mišićavog i sretnog psa. 
Petra Galetić, dr.vet.med