Kako čuvati i dozirati BARF

BARF treba odmrzavati na sobnoj temperaturi ili u mlakoj vodi. Nikako se ne smije izlagati visokim temperaturama ili kuhati. Ne smije se odmrzavati u mikrovalnoj pećnici. Minerali i vitamini sadržani u sirovu mesu zagrijavanjem se uništavaju. Najosjetljiviji enzimi sadržani u sirovoj hrani počinju se gubiti već pri temperaturi od 37 °C.

Jednom otvoren i odmrznut BARF može se čuvati u hladnjaku 24 sata. BARF koji je odmrznut, a nije otvaran može se ponovno smrznuti, ali se to ne preporučuje zbog gubitka hranjivih sastojaka.

BARF izvađen iz hladnjaka treba poslužiti kada se zagrije na sobnu temperaturu.

how-to-store-and-serve-barf

Broj I veličina obroka

Odrasle, zdrave pse preporučuje se hraniti jednom dnevno. Ako je pas naučen jesti 2–3 obroka dnevno, može se nastaviti i u tom ritmu.

Više puta dnevno obično se hrani štenad, visokogravidne kuje, kuje u laktaciji i pse sa zdravstvenim problemima.

how-to-store-and-serve-barf

Veličina obroka ovisi o tjelesnoj masi, aktivnosti i dobi psa. Obrok bi trebao iznositi 2–5% tjelesne mase, za odrasla umjereno aktivna psa to je najčešće oko 2% tjelesne mase. Štenadi je potrebna veća količina hrane, dnevna količina iznosi oko 3% od očekivane tjelesne mase u odrasloj dobi. Kako odrediti veličinu obroka?

Male pasmine pasa smatraju se odraslima kad navrše godinu dana, srednje pasmine u dobi od godine i pol, a velike pasmine pasa u dobi od dvije godine.
Ako je vaš pas mješanac i niste sigurni kolike će tjelesne mase pas biti u odrasloj dobi, dnevni obrok možete odrediti prema trenutačnoj masi i dobi šteneta.