Miris i boja prirodne hrane za pse

Miris i boja prirodne hrane ne može uvijek biti ista. Ili vjerujete u mogućnost da nešto što je potpuno prirodno ima uvijek identičan izgled?

Post time
Time to read 2 minute
Miris i boja prirodne hrane za pse

Miris i boja prirodne hrane ne može uvijek biti ista. Ili vjerujete u mogućnost da nešto što je potpuno prirodno ima uvijek identičan izgled? Da li zaista želite nekoga koga jako volite hraniti nečime što svaki puta izgleda identično? Mi ne proizvodima industrijsku hrana tako da naši proizvodi nikada neće biti izgledom potpuno identični  kao što je to industrijska hrana za pse, kocke za juhu ili hrenovke. 

Razlika u boji i mirisu kod svake nove proizvodne serije Kod naših proizvoda može se primijetiti razlika u boji i mirisu između različitih proizvodnih serija. Tome je tako, jer su naši proizvodi potpuno prirodni, ne dodajemo im aditive; 

  • bojila
  • pojačivače mirisa i okusa
  • arome
  • i sl.

kojima bi postigli uniformnost proizvoda. Kao što je nerealno očekivati da ćete danas u mesnici moći kupiti odrezak identične boje kakav ste kupili prije dva tjedna. Ili identičnu mrkvu kod bakice na placu, tako je nerealno očekivati da će naše 'kobase' uvijek izgledati i mirisati identično. 
Što utječe na boju i miris hrane?
 Na boju proizvoda utječe boja mesa, a boja mesa uvelike ovisi o kategoriji i starosti životinje kao i spolu i pasmini. Zatim različito povrće i voće također može utjecati na boju proizvoda. Cikla npr. daje intenzivnu crvenu boju. Voće i povrće koje koristimo ovisi o sezoni, ono što koristimo je: 

  • zelena salata,
  • jabuka,
  • kelj,
  • mrkva,
  • tikvica,
  • cikla.

Na boju proizvoda, koji ga sadrže, najviše utječe boja goveđeg buraga/fileka/tripica. Boja fileka varira od svjetlo zeleno-sive do tamno smeđe-crne boje. Bitno je naglasiti da kvaliteta fileka ne ovisi o njihovoj boji. Tamniji su obično od nešto starijih životinja koje su u životu jele puno biljaka bogatih taninom koji onda preboji sluznicu buraga u tamno smeđu.
Goveđi burag također ponajviše utječe i na miris proizvoda.
 Specifičan miris buraga ne može se ublažiti, bez korištenja kemikalija. Goveđi burag/fileki/tripice, čiste se i izbjeljuju kako bi postali prihvatljivi za ljudsku upotrebu. Ali upravo u tom procesu gubi se sve ono najvrijednije što ima u sluznici buraga. Srećom pa je psima baš zeleni neočišćeni burag prava poslastica. Pročitajte priču o klorofilu... U periodu kada goveda jedu sijeno i silažu (silaža je krmivo konzervirano u silosima fermentacijom svježe zelene biljne mase, npr. kukuruza) jer na pašnjacima nema trave... Fileki imaju specifično kiseo miris, te je to zapravo miris fermentirane stabljike kukuruza. Na miris koji je drugačiji od mirisa mljevenog mesa najviše utječu kelj i cikla, a ako govorimo o Von BARF Classicu onda je najintenzivniji miris, miris češnjaka. Ukratko – naši proizvodi ne mogu biti uvijek identični jer su prirodni. I sasvim je normalno da se BARF od kutije do kutije razlikuje.